Kulttuuritoimisto

Yhteystiedot
Kulttuurituottaja
puh. 044 511 9871

 

 

Soiva metsä

Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussalmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella.

Soiva Metsä rakennettiin vuonna 1996 Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelujen tilauksesta. Soittimet piirsi mainosgraafikko Markku Penttilä, joka oli myös suunnittelemassa soitinten pystyttämistä ja sijoittelua. Soittimien rakentamisesta ja pystyttämisestä vastasivat soitinrakentamisen ammattilaiset Pekka Westerholm ja Olli Penttilä.

Suuri yleisö on ottanut Soivan Metsän vastaan innostuksella, ja se on tullut tunnetuksi maanlaajuisesti mm. television kautta. Metsä on mukava käyntikohde kaikenikäisille. Se tarjoaa luontopolun ja kulttuurikohteen samassa paketissa. Soivaan Metsään on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla.

Ajo-ohjeet

Soiva Metsä sijaitsee Suomussalmella, 110 km Kajaanista pohjoiseen ja 145 km Kuusamosta etelään. Löydät Soivan Metsän Kaunisniemestä, noin neljän kilometrin päästä Suomussalmen keskustasta etelään. Käännyt vain viitostieltä Lomakyläntielle ja jatkat noin 3 kilometrin matka kesäteatterille, jonka luota löydät Soivan Metsän opasteet. Myös Viitostien risteyksessä sekä Lomakyläntien varrella on opasteita auttamassa sinut perille.

Linkki Soivan Metsän videoon

 

Lisätietoja:

Kulttuuritoimisto
puh. 044 511 9871

Opastukset:

Matkailutoimisto
puh. 044 777 3250

Kulttuuritoimisto

Yhteystiedot
Kulttuurituottaja
puh. 044 511 9871

 

 

Suomussalmi