Koronasivun linkkiarkisto

Ohjeita yli 70-vuotiaille kainuulaisille

Kainuun soten ohjeita yli 70-vuotiaille (20.10.2020)

Koronavilkku-mobiilisovellus

Kasvomaskeista

Suomessa hallitus ei ole antanut yleistä suositusta kasvosuojusten käytöstä, mutta katsoo, että niitä voi käyttää toisten ihmisten suojaamiseksi paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. (Lisätty sivulle 11.6.2020) Lue lisätietoa kasvomaskeista THL:n koosteesta.

Kotijumppaohjeita

Kainuussa tehtyjä jumppavideoita Jumppakamussa.

Ikäinstituutin jumpat sopivat kaikenikäisille!

Tasapaino taitavaksi

Kävely keveämmäksi: voimaa ja tasapainoa

Aamujumppa vuoteessa

Arkistoidut koronapäivitykset

Uusimmat Suomussalmen kunnan koronatiedotteet löytyvät omalta sivultaan, Sivua ei päivitetä, ellei koronatilanne Kainuussa tai Suomussalmella sitä vaadi.   

Kainuun soten koronainfosivulle, klikkaa tästä.

27.1.2022: Suomussalmen kunnan rajoituksia höllennetään hieman

Suomussalmen kunnan johtoryhmä on päättänyt pitää suositukset ja rajoitukset ennallaan Kainuun soten linjauksen mukaisesti, paitsi että Kianta-Opiston (vapaata sivistystyötä) ja kunnan liikuntaryhmien (käytännössä kylpylän ohjatut vesijumpat) toiminta voi käynnistyä 31.1. alkaen niiden ryhmien osalta, jotka voidaan toteuttaa terveysturvallisesti ja joissa ei ole lähikontakteja. Opettajat tiedottavat opiskelijoille, mikäli ryhmätoiminta ei jatku. Kunnantalon ovet avataan jälleen 31.1.2022 alkaen, mutta paikan päälle asiointia suunnitteleville kuitenkin suositellaan sopimaan etukäteen tapaamisesta. Kunta suosittelee ensisijaisesti hoitamaan asiat etänä esim. puhelimitse tai sähköpostitse.  Kunnan työntekijöille annettu vahva suositus etätyöskentelyyn on edelleen voimassa. 

5.1.2022: Rajoituksia Suomussalmelle

Suomussalmen kunnan johtoryhmä on päättänyt 10.1.2022 voimaan tulevista ja tammikuun loppuun saakka voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista. Johtoryhmä on valmiudessa tekemään uusia linjauksia, mikäli koronatilanteessa tapahtuu merkittäviä muutoksia tai mikäli viranomaispäätökset Kainuun sotelta tai aluehallintovirastolta edellyttävät toimenpiteitä kunnalta. Rajoitukset ja suositukset:

 • Kunnan järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat perutaan tammikuun loppuun saakka. Esimerkiksi liikuntaselvitykseen liittyvät työpajat siirretään toiseen ajankohtaan.
 • Kunnan tilat eivät ole käytössä ulkopuolisiin kokouksiin, pl. viranomaisten kokoukset (kuten MML). Kunnan toimielinten kokoukset pidetään hybridikokouksina.
 • Kunnantalon ovet pidetään kiinni, asiointi on mahdollista ajanvarauksella.
 • Kianta-Opisto jatkaa toistaiseksi toimintaa normaalisti.
 • Kylpylän asiakasmäärä voi enimmillään olla 50, kuntosalissa 15 henkilöä.
 • Matkailutoimisto palvelee etänä.
 • Koululaiset kolmannelta luokalta lähtien ottavat maskit käyttöön. Oppilaita ja huoltajia informoidaan Wilman kautta.

Sivu: Tietoa koronaviruksesta yrityksille Suomussalmella

3.3.2021: Rajoitukset pääosin ennallaan. Lue koko tiedote täältä.

27.1.2021: Rajoitukset jatkuvat. Lue koko tiedote täältä. 

22.1.2021: Matkailijalla Suomussalmella todettu koronatartunta ei ole aiheuttanut tiedossa olevia altistumisia. Lue koko uutinen täältä.

13.1.2021:

Kainuu on siirtynyt koronatilanteessa kiihtymisvaiheeseen. Suomussalmen kunnan johtoryhmä on tänään antanut seuraavat ohjeet, jotka ovat voimassa 14.29.1.2021. Kunnan johtoryhmä on valmiudessa kokoontumaan ja antamaan uusia ohjeita nopeallakin aikataululla, jos tilanne niin vaatii.  

 • Kasvomaskit otetaan käyttöön perusopetuksessa 6.9. luokilla ja koulukuljetuksissa. Kasvomaskien jakelu koululaisille aloitetaan torstaina 14.1.2021. Suomussalmen kunta on varannut kuusi kangasmaskia oppilasta kohden. 
 • Lukiolaisilla ja aikuisten perusopetuksen opiskelijoilla ovat maskit jo olleet käytössä, samoin eri yksiköiden välillä liikkuvalla henkilöstöllä. 
 • Alle 12-vuotiaiden ryhmäliikuntaa ei rajoiteta. 12–17-vuotiaiden liikuntaryhmissä voi olla maksimissaan 20 henkilöä.  
 • Aikuisten ryhmäliikunta keskeytetään torstaista 14.1. alkaen vähintään 29.1.2021 asti. Suomussalmen kunta suosittelee urheiluseuroja toimimaan samoin. Kunnassa päätös koskee Kianta-Opiston liikuntaryhmiä ja kylpylän ohjattuja allasjumppia. 
 • Kianta-Opiston muut ryhmät voivat aloittaa tai jatkaa vakiintuneita turvatoimia noudattaen.  
 • Yleisten kokoontumisrajoitusten vuoksi kunnan tiloissa ei voi maanantaista 18.1.2021 alkaen järjestää ulkopuolisia tilaisuuksia. Rajoitus on voimassa 29.1.2021 saakka. 
 • Aiemmin päätetyt kävijärajoitukset mm. kirjastolle ja kylpylään ovat edelleen voimassa. 

Henkilökuntaa ohjeistetaan erikseen.

Lue  myös Kainuun soten 13.1.2021 nettisivuillaan julkaisema tiedote

Kunnan tiedote 18.12.2020:

Kainuu on koronaepidemian perustasolla ja tilanne on rauhallinen, mutta riski koronaepidemian leviämiseen on olemassa. Suomussalmen kunta on antanut seuraavia 19.12.2020 alkaen voimassa olevia ohjeita, jotka perustuvat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 17.12.2020 antamaan päätökseen ja Kainuun soten 18.12.2020 antamaa ohjeistukseen. Suomussalmen kunnan johtoryhmä on valmiudessa kokoontumaan ja antamaan uusia ohjeita nopeallakin aikataululla, jos tilanne niin vaatii. 

 • Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset on kielletty. Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää enintään 20 henkilön kokoontumisia edellyttäen, että turvallisuus voidaan taata. 
 • Aikuisten harrasteryhmät voivat toimia. Osallistujamääriä on kuitenkin rajattava ja turvallisuudesta on huolehdittava. 
 • Kunnan johtoryhmä käsittelee 4.1.2021 lukion oppilaiden maskisuositusta. 

Aiemmin annetut rajoitukset ja suositukset ovat edelleen voimassa, kuten esimerkiksi:  

 • Asiakastyössä olevat kunnan työntekijät käyttävät maskia tai visiiriä.  
 • Kylpylän ja kuntosalin kävijämääriä rajoitetaan entiseen tapaan, eli kuntosalille maksimissaan 15 henkilöä kerrallaan, kylpylän pukukopeista käytössä puolet.  
 • Kirjastolla on maskinkäyttösuositus myös asiakkaille ja kerrallaan kirjastoon voi tulla maksimissaan 30 asiakasta. Kirjastoautoon maksimissaan 2 asiakasta kerrallaan.  
 • Nuorisotalon kävijärajoitukset ikäryhmittäin ja 20 henkilön maksimi entiseen tapaan. 
 • Kunnantalolla asioinnista on sovittava etukäteen. 

Kainuun soten 18.12. antamat ohjeistukset 

Kokoontumisrajoitus: Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys kokoontumisrajoituksista koskee myös Kainuuta. Enintään 20 hlön kokoontumisrajoitus yleisissä sisä- ja ulkotilaisuuksissa on voimassa 19.12.2020 – 18.1.2021, ja se koskee mm. konsertteja, näytöksiä, markkinoita, julkisita ilotulituksia, urheilutapahtumia jos paikalla on yleisöä, koulutuksia ja kokouksia. Vahva suositus koskee kaikkea vastaavaa yksityistä ja seuramuotoista toimintaaMääräys ei koske yksityistilaisuuksia, uskonnollista toimintaa tai kuntien toimielimiä, mutta kaikki ei-välttämättömät kokoontumiset, kokoukset, tilaisuudet ja juhlat tulisi jättää toistaiseksi järjestämättä eikä niihin tulisi osallistua. Kaikissa välttämättömissä enintään 20 henkilön tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskeja, ellei kahden metrin turvaetäisyydestä voi varmistua. 

Lähikontaktit vain lähipiiriin: Juhlapyhinä lähikontaktit tulee rajoittaa vain lähipiiriin. Alueelta toiselle liikkuminen lisää tartuntariskiä, joten sukulointi tai ystäväperheiden tapaaminen tulee toteuttaa esim. etäyhteyksin. 

Matkustaminen: Matkustamisessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Esimerkiksi matkat kotipaikkakunnalle tulee tehdä noudattaen turvavälejä sekä kasvomaskia käyttäen. Rajat ylittävää matkustusta ei suositella lainkaan. 

Aikuisten ryhmäharrastukset: Aikuisten ryhmäharrastusten sijaan suositellaan yksilölajeja ja ulkoliikuntaa. Yli 20 hengen pelejä tai ryhmiä ei ole syytä järjestää. Turvavälit ja hygieniaohjeet tulee huolehtia kaikissa tapauksissa. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua tavanomaiseen tapaan. 

Riskiryhmien suojaaminen: Riskiryhmään kuuluvia on suojattava. Lähimmäisistä tulee huolehtia, mutta tarvittavin varotoimin, ja vierailtava harkiten esimerkiksi hoivalaitoksissa tai isovanhempien luona. 

Kainuun soten terveyspalvelut toimivat jouluna ja vuoden vaihteessa tavanomaiseen tapaan. Myös koronatestaukset ovat käynnissä. Matkailuyrityksille ja matkailijoille on annettu lisätietoja suosituksista ja toimintaohjeista.  

27.11.2020: Kunnan koronatilannetiedote, lue kunnan tiedote täältä (klikkaa)

25.11.2020: Ensimmäinen koronatartunta Suomussalmella,  lue kunnan tiedote täältä (klikkaa).

11.11.2020: Kainuussa tilanne on rauhalllinen ja koronatilanteen suhteen olemme perustasolla, mutta tilanne voi muuttua hyvin nopeasti, Kainuun sote muistuttaa tiedotteessaan (linkki tiedotteeseen). Pikkujoulukaudella on syytä toimia ohjeiden mukaan.

4.11.2020: Kainuussa tilanne on rauhalllinen, mutta se voi muuttua hyvin nopeasti, Kainuun sote muistuttaa tiedotteessaan (linkki tiedotteeseen). Lähikontakteja on yhä vältettävä ja ryhmissä käytettävä maskeja.

27.10.2020: Kainuun sotelta ohjeita yli 70-vuotiaille ja heidän läheisilleen. Klikkaa tästä Kainuun soten tiedotteeseen.

5.10.2020: Kainuun sote järjesti verkossa koulutustilaisuuden turvallisesta harrastamisesta kai­nuu­lai­sil­le yh­dis­tys-, seu­ra- ja ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jil­le. Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin johdolla käydyn koulutuken tallenteen löydät Youtubesta, klikka tästä tallenteeseen.

5.10.2020: Kainuun soten koronatiedotteeseen on tallennettu havainnollinen taulukko koronaepidemian eri vaiheista, yleisistä ja tarkemmista varotoimista kussakin vaiheessa sekä linkit tiedon lähteille. Taulukko oli esillä myös 5.10. pidetyssä turvallisen harrastamisen verkkokoulutuksesta, ks. edellä. Klikkaa tästä Kainuun soten koronatiedotteisiin. Taulukko on julkaistu 5.10.2020 tiedotteessa.

5.9.2020: Kainuun sote: Mitä tarkoittavat altistuminen, karanteeni tai eristys ja mitä varotoimenpiteet ovat käytännössä. Lue tiedote täältä.

2.9.2020: Kasvomaskien jako siirtyy Kylpylän kahvioon

Maskeja jaetaan suomussalmelaisille vähävaraisille torstaista 3.9.2020 alkaen Kylpylän kahviossa (Jalonkatu 1).

Kahvio avoinna seuraavasti:

 • ma, ke, to ja la 12–20
 • ti ja pe 8–20
 • su 12–16.30.

Kasvomaskien jako alkoi 31.8.2020 työpalvelukeskus Miilussa, mutta siirtyy 2.9. jälkeen Kylpylän kahvioon.

 

29.8.2020:  Kasvomaskien jako suomussalmelaisille vähävaraisille alkaa maanantaina 31.8. klo 12 työpalvelukeskus Miilussa (Miilutie 5). Maskeja jaetaan alkuun maanantaista keskiviikkoon (31.8.–2.9.) päivittäin klo 12–15. Kunnan jakamat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille, muutoin asukkaat hankkivat ja kustantavat maskit itse.

28.8.2020: Kainuun sote tiedottaa: Ko­ko Kai­nuun alueel­le vä­li­tön kas­vo­mas­ki­suo­si­tus Lue THL:n maskisuositus täältä. Lue Kainuun soten tiedote täältä.

26.8.2020: Kainuun sote tiedottaa testaamisesta: Mi­kä­li epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa, tee en­sin tes­ti omao­lo.fi-pal­ve­lus­sa, jos­sa ar­vioi­daan tes­tin tar­peel­li­suus. Näyt­tee­not­toon voi va­ra­ta ajan Oma­so­te.fi-palvelun kaut­ta tai soit­ta­mal­la 116 117.  Lue koko tiedote täältä.

2.7.2020: Soittokierros yli 70-vuotiaille on päättynyt. Lue lisää täältä.

3.6.2020: Valtuusto kokoontuu liikuntahallilla. Lue lisää täältä.

3.6.2020: Soittokierros yli 70-vuotiaille on käynnistynyt. Lue lisää täältä.

28.5.2020: Virkistyskylpylä Kiannon Kuohut ja kuntosali avautuvat 1.6. erityisjärjestelyin. Lue lisää täältä. 

28.5.2020: Kirjastopalvelut aukeavat 1.6. tietyin rajoituksin. Lue lisää täältä.

27.5.2020_ Yli 70-vuotiaiden asioitiavun tarve selvitetään. Lue lisää täältä.

20.5.2020: Kainuun soten Koronainfo-tiedotuslehti

20.5.2020: Suomussalmella yksinyrittäjätuesta on tehty 27 myönteistä päätöstä!

11.5.2020: Sittenkin kesätyösetelillä kuntaan. Lue tiedote täältä.

8.5.2020: Yksinyrittäjien tuen myöntäminen etenee. Lue tilannekatsaus täältä.

6.5.2020: Kirjastopalvelut avautuvat vähitellen. Palautus ja varausten nouto ovat mahdollisia 7.5. alkaen. Lue lisää täältä.

5.5.2020: Suomussalmen kunnan ajankohtaistiedote koronatilanteesta. Lue tiedote täältä.

29.4.2020: Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkisen ajankohtaiskatsaus Facebook-livelähetyksenä klo 11 alkaen kunnan Facebook-sivulla. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostitse erno.heikkinen(at)suomussalmi.fi. Kysymyksiä voi esittää myös lähetyksen aikana.

23.4.2020: hallitus linjasi 22.4., että suuria, yli 500 hengen tilaisuuksia ei saa järjestää heinäkuun loppuun saakka. Hallitus arvioi myös, että Suomessa on mahdollista siirtyä asteittain ja hallitusti laajoista yhteiskunnallisista rajoitustoimista tartuntatautilain mukaiseen tehostettuun epidemian hallintaan. Kaikista rajoituksista ei voida kuitenkaan luopua kerralla, sillä tilanne on yhä vakava.

Valtioneuvosto on koonnut selkeän paketin rajoituksista ja suosituksista, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Lue rajoituksista ja suosituksista täältä.

21.4.2020: Suomussalmen kunnan yt-neuvotteut ovat päättyneet. Lue lisää täältä.

15.4.2020: Yksiyrittäjien tuen hakeminen Suomussalmella on käynnistynyt. Lue lisää täältä.

15.4.2020: Suomussalmen kunnan ajankohtaistiedote koronatilanteesta. Koko tiedote linkin takana, poiminnat tässä:

2.4.2020: SPR koordinoi vapaaehtoisapua Suomussalmella. Kunta on yhteistyökumppani. Lue lisää täältä ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi!

1.4.2020: Suomussalmen kunta tukee perheitä jakamalla kaksi ruokakassia perusopetuksen etäopetuksessa oleville oppilaille. Lue lisää täältä.

31.3.2020: Etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus ovat nuorten tukena myös poikkeusaikoina. Lue artikkeli täältä. 

31.3.2020: Suomussalmen kunta valmistautuu yksinyrittäjien tuen jakamiseen. Haun käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Lue Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote täältä.

28.3.2020: Kunta helpottaa pk-yritysten tilannetta. Lue tiedote täältä. [linkitetty tälle sivulle 30.3.2020 klo 12.45]
Lue lisää kunnan kuulutuksesta (nähtävillä 8.4.–29.4.2020) vuokrahuojennuksista pienille ja keskisuurille yrityksille täältä.  [linkki lisätty sivulle 14.4.2020]

27.3.2020: Suomussalmen kunta on mukana tukemassa kainuulaisia yrittäjiä. Olemme mukana järjestämässä yrittäjille suunnattua webinaaria 2.4. Mistä apua koronakriisin selättämiseksi? Lue lisää tästä.

26.3.2020: Lue sivistyslautakunnan linjauksia sivistystoimialan maksuista poikkeusoloissa tästä.  Tarkoittaa Kianta-Opiston, liikuntapalvelujen ja varhaiskasvatuksen maksuja!

26.3.2020: Kauppa- ja apteekkiapua Suomussalmella. 

25.3.2020: Suomussalmen apteekki ohjeistaa mm. apteekkiasiointiin toisen puolesta. Klikkaa tiedotteeseen tästä.

25.3.2020: Kainuun sote ohjeisti terveysasemilla asiointiin. Lue  tiedote linkistä!

23.3.2020: Suomussalmen varhaiskasvatus tiedottaa perheille:  Tiukentuneen määräyksen vuoksi varhaiskasvatukseen ei saa tuoda nuhaista ja yskäistä lasta, vaikka lapsella ei olisi kuumetta ja hän olisi ulkoilukuntoinen.

22.3.2020 1–3 luokkien oppilaiden huoltajille on lähetetty Wilmassa kysely lähiopetukseen osallistuvista uusista oppilaista ateria- ja kuljetusasioiden hoitamiseksi. Etäopetus on ensisijainen suositus. Lue lisää täältä. 

19.3.2020 Kainuun soten tiedote tartuntatautilain mukaisista toimenpiteistä koronavirusepidemian rajoittamiseksi Kainuun soten alueella. Poiminnat alla, lue koko tiedote täältä.

Kainuun sote suosittelee noudattamaan sekä julkisen että yksityisen sektorin toiminnassa linjausta työhön soveltuvuudesta.
Kainuun soten ohje koronavirusaltistuksen ja hengitystieinfektion vaikutuksesta työkykyyn:

 1. Oireeton työntekijä:
  a. Ulkomailta palaavalle 14 vrk karanteeni, estettä etätyölle ei ole
  b. Ilman asianmukaisia suojaimia tapahtuneen koronavirusaltistumisen jälkeen työpaikalla tapahtuva työskentely on kielletty 7 vrk ajan.
 2. Hengitystieinfektio-oireinen työntekijä, riippumatta taudin aiheuttajasta ja taudin asteesta
  a. Estettä etätyön teolle ei ole voinnin muutoin salliessa
  b. Töihin paluu ilman rajoituksia kun oireiden alusta on vähintään 7 vrk JA oireiden päättymisestä 3 vrk

Lisäksi: Kaikki vierailut Kainuun SOTEn potilasyksiköissä ja osastoilla on kielletty. Tapauskohtaisesti poikkeukset voidaan sallia kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomille läheisille, saattohoidossa olevien läheisille sekä puolisolle tai tukihenkilö synnytysosastolla.

19.3.2020 Kainuun yrityspalvelutoimijat käynnistivät tehostetun yrityspalvelun kainuulaisille yrityksille poikkeustilan ajaksi. Lue lisää täältä.   Katso ilmoitus, klikkaa kuva isommaksi.

 

18.3.2020 Kianta-opisto järjestää Ikääntyvien yliopiston luentotilaisuudet verkkoluentoina. Kaikenikäiset saavat katsoa luentoja! Lue lisää täältä. 

17.3.2020 Suomussalmen kunnan ajankohtaistiedote koronatilanteesta Koko tiedote linkin takana. Poiminnat tässä:

 • Asiakaspalvelu kunnantalolla hoidetaan pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse ja muita sähköisiä kanavia käyttäen. Kunnantalon ovet pidetään kiinni.  Kunnan kiinteistöissä kaikki ulkopuolinen toiminta keskeytetään. Kunnan työntekijöistä osa siirtyy etätyöhön.
 • Kirjasto, liikuntahalli, kuntosali ja uimahalli sekä nuorisotilat yms. ovat kiinni. Kirjastoauto ei kierrä. Työpalvelukeskus Miilu ja työpaja Hanslankarit ovat kiinni. Matkailutoimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse.
 • Kunnan toimielinten kokoukset pyritään järjestämään normaalisti.

Perheille tiedote 17.3.2020 perusopetuksen järjestämisestä (toimitettu Wilman kautta)

Varhaiskasvatuksen tiedote 17.3.2020 perheille.

Kirjasto on suljettuna 18.3.–13.4. Lue lisää täältä.

Maaseututoimistojen työntekijät tekevät epidemian aikana mahdollisimman paljon etätöitä. Asioinnista Vaara-Kainuun maaseututoimiston kanssa tulee sopia puhelimitse tai sähköpostilla. Lue lisää täältä.

Kansalaisille suunnattu digipalvelu Omaolo.fi -palvelu tarjoaa tietoa ja mahdollisuuden tehdä sähköinen oirearvio. Lue sosiaali- ja terveysministeriön artikkeli asiasta täältä.   Siirry Omaolo.fi-palveluun täältä. 

16.3.2020 [klo 18.10] Suomussalmen kunta valmistautuu panemaan hallituksen linjaukset käytäntöön. Tiedotamme tarkemmin huomisen tiistain aikana. Lue hallituksen linjauksista poikkeusoloihin tästä linkistä.

16.3.2020: Kainuun sote on koonnut kaikki koronapandemiaa koskevat tiedotteet samalle infosivustolle:
https://sote.kainuu.fi/pandemiainfo-kaikki-kainuun-soten-koronavirusta-kasittelevat-tiedotteet 

COVID19 Coronavirus: Guidance for Travelers to Finland (16.3.2020)

14.3.2020 Kainuun sote: THL:n suositus: Sairasta lievät oireet kotona – terveydenhuolto auttaa vakavista oireista kärsiviä

13.3.2020: Suomusalmen kunnan ajankohtaistiedote kunnan päättämistä toimenpiteistä ja suosituksista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kuntalaisten ja henkilöstön keskuudessa. 

Kirjailija Pekka Jaatisen vierailu kirjastolla la 14.3.2020 on peruttu.

13.3.2020: Tänään valtuustosalissa pidettäväksi aiottu uuden koulun esittelytilaisuus on peruttu!

13.3.2020: Kainuun soten tiedote:
Viranomaisohjeet koronavirus COVID-19 leviämisen rajaamiseksi; Koos­te vi­ra­no­mai­soh­jeis­ta ko­ro­na­vi­rus CO­VID-19 le­viä­mi­sen ra­jaa­mi­sek­si

12.3.2020: Suomussalmi noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön suositusta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä oppilaitosten henkilöstölle ja työnantajille koronavirustilanteessa. Linkki suositukseen.

11.3.2020 Kainuun soten tiedote: Koronavirus COVID-19-epäily – miten toimitaan

Kunnan johtoryhmän 9.3. hyväksymä ohje henkilöstölle ja luottamushenkilöille koronaepidemiaan varautumiseksi.

Kainuun soten antama potilasohje.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ajankohtaista koronaviruksesta.

 

Kasvomaskien jako [poistettu koronasivulta 27.4.2022]

Vähävaraiset suomussalmelaiset voivat edelleen hakea maksutta kasvomaskeja Kylpylä Kiannon Kuohujen lippukassalta sen aukioloaikoina.

Koronasivun linkkiarkisto

Ohjeita yli 70-vuotiaille kainuulaisille

Kainuun soten ohjeita yli 70-vuotiaille (20.10.2020)

Koronavilkku-mobiilisovellus

Kasvomaskeista

Suomessa hallitus ei ole antanut yleistä suositusta kasvosuojusten käytöstä, mutta katsoo, että niitä voi käyttää toisten ihmisten suojaamiseksi paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. (Lisätty sivulle 11.6.2020) Lue lisätietoa kasvomaskeista THL:n koosteesta.

Kotijumppaohjeita

Kainuussa tehtyjä jumppavideoita Jumppakamussa.

Ikäinstituutin jumpat sopivat kaikenikäisille!

Tasapaino taitavaksi

Kävely keveämmäksi: voimaa ja tasapainoa

Aamujumppa vuoteessa

Suomussalmi