Palvelut

Opistosta ja opiskelusta

Oppitunnin pituus ja kurssimateriaalit

Kurssien pituus on ilmoitettu pääsääntöisesti oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Opiskelijat hankkivat itse kurssilla tarvittavat materiaalit. Kurssitekstissä on mainittu, jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai jos ne voi hankkia opettajalta.

Lukukausi ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa viikolla 36. Lomien ja juhlapyhien aikana ei ole opetusta, ellei siitä ole erikseen sovittu. Opetusta ei ole: syysloma vko 42 (16.-22.10.), itsenäisyyspäivä 6.12., joululoma 24.12–31.12.

Muutokset opinto-ohjelmaan

Opisto pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin. Opisto ei vastaa muutosten aiheuttamista mahdollisista haitoista. Muutoksista saa tietoa nettisivuilta, Facebookista ja toimistosta.

Opiskeluoikeus ja todistukset

Opiskeluoikeus on määräaikaan mennessä ilmoittautuneella ja kurssimaksunsa maksavalla. Opisto antaa pyydettäessä opiskelutodistuksen, joka maksaa 11 €. Todistuksen toimitusaika on yksi viikko.

Keskeyttäminen

Jos keskeytät kurssin, ilmoita siitä toimistoon tai opettajalle, jotta emme tiedota turhaan kurssiasioista.

Ikäsuositus

Kurssit on pääsääntöisesti tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille asiakkaille. Lapsille ja nuorille on erikseen omia kursseja. Kysy tarvittaessa opiston toimistosta tai ainealueen vastuuhenkilöltä. Vanhempi-lapsi -kurssit on tarkoitettu vanhemmalle yhden lapsen kanssa, ellei muuta mainita.

Opiston viestintä

Vierailevista luennoitsijoista, uusista opintoryhmistä sekä muusta opiston toiminnasta ilmoitetaan
Ylä-Kainuu-lehdessä, kunnan sähköisillä infotauluilla sekä sosiaalisessa mediassa kuten Kunnan ja Kianta-Opiston omilla istagram- ja Facebook -tileillä että opiston internet-sivuilla.

Palautelomake ja kurssiehdotus

Kurssi- ja luentoehdotuksia sekä palautteen voi antaa opiston internet-sivulla, sähköpostitse kianta-opisto@suomussalmi.fi tai puhelimitse.

Vakuutukset

Suomussalmen kunnan asukkaat, kunnan peruskouluissa ja muissa kouluissa (mm. kansalaisopistot) opiskelevat kuntalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset on vakuutettu LähiTapiolan ryhmätapaturmavakuutuksella.
Vakuutus ei koske matkoja opintoryhmiin. Opiskelijoiden työvälineitä ja -tarvikkeita ei ole vakuutettu.

Hyrynsalmen kunta vastaa Hyrynsalmen kansalaisopistossa tapahtuvien kurssien opiskelijoiden vakuuttamisesta.

Monipuolista vapaan sivistystyön opetusta

Kianta-Opisto on sitoutumaton oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista vapaan sivistystyön opetusta Suomussalmen kunnan  ja muiden kuntien asukkaille. Kurssit ovat paikasta riippumatta avoimia kaikille.

Kevätlukukausi

Kevätlukukauden ohjelman toteutuminen varmistuu vasta joulukuussa ensi vuoden talousarvion hyväksymisen jälkeen. Kevään jatkaviin ryhmiin kuitenkin ilmoittaudutaan 22.11.2023-31.12.2023.

Kiinnostaako aikuisten opettaminen

Etsimme jatkuvasti eri alojen ammattilaisia opettamaan, kouluttamaan ja luennoimaan. Ota yhteyttä rehtoriin.

Tilauskoulutukset

Jos olet kiinnostunut tilaamaan koulutuksen yrityksellesi tai organisaatiollesi, ota yhteyttä rehtoriin 044 775 3148.

Suomussalmi