Kurssimaksut

Kurssimaksut

Kurssimaksu on merkitty kunkin kurssin tietoihin opinto-oppaassa. Opintomaksun voi maksaa verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin voi jättää myös laskutettavaksi. Kurssimaksu laskutetaan lukukausittain kurssin alettua ennakkoilmoittautumisen perusteella.

Kurssimaksujen periminen 
Kurssimaksu peritään heti ensimmäisestä käyntikerrasta alkaen. Maksettuja kurssimaksuja ei opiskelun keskeytyessä palauteta takaisin. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Jos työnantaja maksaa kurssimaksusi, huolehdi, että opistolla on oikea laskutusosoite.

Sähköiset maksuvälineet  ePassi ja Smartum saldolla voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkossa. Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalla voit maksaa muillakin sähköisillä maksuvälineillä mm. Tyky-online, Easybreak, Edenred -korteilla sekä Tyky- ja Smartum seteleillä. Tarkista mitä muita maksutapoja sekä maksuvälineitä on kassalla käytettävissä.

Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan lukukauden aikana kaikissa muissa opintoryhmissä paitsi erikseen merkityillä kursseilla. Kausikortin hinta on syyslukukaudella 85 € ja kevätlukukaudella 85 €. Kausikortin saa opiston toimistosta tai opettajalta.

Kurssin peruuntuessa kurssimaksu palautetaan kokonaan. Maksettuja kurssimaksuja ei opiskelun keskeytyessä palauteta takaisin.

Kaikukortilla voi käyttää maksutta kulttuuripalveluja tai opistojen tarjontaa Kainuussa. Kortin saa esim. sosiaalitoimistosta tai etsivästä nuorisotyöstä. Kurssit, joille Kaikukortti käy, on merkitty ohjelmaan ja niille ilmoittaudutaan puhelimitse. Kurssikohtaisesti hyväksytään yksi kaikukortti. Kortti on näytettävä opettajalle.

Opintoseteliavustus lukuvuonna 2023-2024. Kurssit on merkitty S-kirjaimella kurssinimen kohdalla. Opintosetelikurssille voi osallistua, vaikka ei kuulu kohderyhmään, maksamalla kurssimaksun.
Opintosetelikohderyhmät ovat maahanmuuttajat (asunut Suomessa alle neljä vuotta), työttömät, eläkeläiset ja seniorit (63 v täyttäneet). Avustus myönnetään kulloinkin käytettävissä olevan määrärahan puitteissa Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien asukkaille.

Kursseilla, joissa on tilaa voi vierailla opettajan luvalla yksittäisellä kokoontumiskerralla 6 €:n kertamaksulla, joka maksetaan käteisellä kurssipaikalla tai etukäteen Kiannon Kuohujen kylpylän kassalla. Ilmoitathan kurssin nimen ja numeron.

 

Kianta-Opiston opintomaksujen perusteet lukuvuonna 2022-2023

 

Lukukausi
2 viikkotuntia 28,-
3 viikkotuntia 33,-
4 viikkotuntia 38-
alle 10 tuntia kestävä kurssi 17,-
10-20 tuntia kestävä kurssi 23,-
21-30 tuntia kestävä kurssi 28,-
31-40 tuntia kestä’vä kurssi 33,-
41-50 tuntia kestävä kurssi 38,-
Kausikortti, voimassa lukukauden (syys- ja kevätlukukausi erikseen); sisältää tarvikemaksun 85,-
Jumppapassi, voimassa lukukauden (syys- ja kevätlukukausi erikseen) 60,-

Kansalaisopiston lyhytkurssien, henkilöstökoulutuksen, luentojen sekä kurssien,
joiden kustannukset ja luonne poikkeavat tavanomaisesta opiston viikko-ohjelman mukaisesta toiminnasta (=erityiskurssit), opintomaksuista päättää Kianta-Opiston rehtori.

Kursseilla, joissa on tilaa voi vierailla opettajan luvalla yksittäisellä kokoontumiskerralla 6 €:n kertamaksulla. Kurssimaksu maksetaan etukäteen Kiannon Kuohujen kassalla, ilmoitathan kurssin nimen tai numeron.

Kurssien peruminen tulee tehdä opiston toimistoon viikkoa ennen kurssin alkamista. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % kurssimaksusta, kuitenkin enintään 21 €. Henkilöltä, joka jää ilmoittamatta pois kurssilta, peritään koko kurssimaksu.

Tarvikemaksu, joka lisätään kurssimaksuun 10 €/kurssi.

Polttomaksu keramiikka-, posliininmaalaus- ja lasinsulatuskursseilla
10 €/lukukausi.

Lasten savipiirien savimaksu 2 €/kerta.

Lasten kuvataiteen materiaalimaksu 26 € lukukausi.

Taiteen perusopetuksen materiaalimaksu 8 €/lukukausi.

Veloitamme muiden oppilaitosten opiskelijoilta tentinvalvontamaksun
–  tenttitilaisuus 26 €/tunti, minimi 1 h.

Kurssitodistus kuluvan lukuvuoden opinnoista maksutta.
– aikaisemmista opinnoista 11 €.

Suomussalmi