Kianta-Opistoon ilmoittautuminen

Kianta-Opisto

Kianta-Opiston toimisto sijaitsee kunnantalolla.
Käyntiosoite: Kauppakatu 20, B-porras, 2. kerros
Postiosoite: PL 40, 89601 Suomussalmi
Sähköpostiosoite: kianta-opisto@suomussalmi.fi

Toimisto on auki ma-to klo 9-15.

Yhteystiedot
Rehtori, puh. 044 775 3148
Toimisto, puh. 044 777 3157, 044 777 3212

Ilmoittautuminen kursseille

LUKUVUOSI 20232024

Syyslukukausi 4.9.–1.12.2023 (12 viikkoa)
Erikoiskurssit 1.8.2023 alkaen
Syysloma (vko 42) 16.22.10.2023

Kevätlukukausi  8.1.–12.4.2024 (13 viikkoa)
Talviloma (vko 10) 4.3.–10.3.2024

Jatkolukukausi  15.4. 24.5.2024 (6 viikkoa)
Erikoiskurssit 31.7.2024 saakka

Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon!

1. Internetissä Ilmoittaudu tästä

2. Opiston toimistossa Suomussalmen kunnantalolla (Kauppakatu 20, II krs.) mato 9–15 tai
puhelimitse p. 044 777 3157 tai 044 777 3212 ma–to klo 9–15.

Ilmoittaudu kurssille ajoissa. Kurssi toteutetaan, jos viikkoa ennen (7 pv) kurssille on ilmoittautunut minimimäärä 67 opiskelijaa. Ilmoittautumalla varmistat paikkasi kurssilla sekä kurssin toteutumisen.
Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos opiskelijalla on maksamattomia kurssimaksuja.

Merkitse aloitusaika kalenteriisi, emme lähetä erillistä muistutusta.

Kurssipaikan peruminen

Ilmoittautumisen voi perua:

Opiston toimistoon puhelimella p. 044 7773157 tai sähköpostilla kianta-opisto@suomussalmi.fi.

Esteen sattuessa tee perumisilmoitus viimeistään viikkoa (7 pv) ennen kurssin alkamista.
Jos perut kurssin alkamispäivän jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Mikäli jäät tulematta kurssille, mutta et peru osallistumistasi, perimme koko kurssimaksun. Ennen kurssin alkamista tehdystä peruutuksesta perimme puolet (50 %) kurssimaksusta, kuitenkin enintään 21 euroa. Osallistujan tulee ilmoittaa itse kurssin peruuttamisesta opiston toimistoon.
Peruutusta ei voi tehdä opettajalle. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Peruuntumisesta ilmoitamme – alkamisesta emme!
Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta, jos kurssille ei ilmoittaudu riittäväsi osallistujia. Kurssin alkamisesta emme ilmoita. Alkaneet kurssit pidetään lukukauden loppuun.

Kurssimaksut

Voit maksaa kurssimaksun verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.  Ilmoittautumisjärjestelmä ohjaa sinut verkkomaksuportaaliin, jossa voit valita CEEPOS / Paytrail -maksamisen omassa verkkopankissasi. Smartum-saldolle ja ePassi-maksuille on verkkomaksuportaalissa omat maksupainikkeet.

Maksulinkki

Ellet ole maksanut kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, lähetämme kurssin alkamisen jälkeen maksulinkin sähköpostiosoitteeseesi, jos olet sen meille ilmoittanut. Maksulinkki on voimassa kaksi viikkoa. Mikäli et halua tai pysty maksamaan maksulinkin kautta, voit jättää maksulinkin huomioimatta.

Paperilasku

Kurssimaksun voi jättää myös laskutettavaksi. Kurssimaksu laskutetaan lukukausittain kurssin alettua ilmoittautumisten perusteella.

Maksaminen Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalle

Kurssimaksun voi maksaa myös Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalla kahden viikon aikana kurssin alkamisesta. Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalla voit maksaa muillakin sähköisillä maksuvälineillä mm. Easybreak ja Edenred -korteilla. Tarkista, mitä muita maksutapoja sekä maksuvälineitä on kassalla käytettävissä.

Jos työnantaja maksaa kurssimaksusi, huolehdi, että opistolla on oikea laskutusosoite.

Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan lukukauden aikana kaikissa muissa opintoryhmissä paitsi erikseen merkityillä kursseilla (pl. yksilöopetus, sisäpyöräily, seuratanssit ja erikoiskurssit). Kausikortin voi ostaa ilmoittautumalla Kausikortti-kurssille Kianta-Opiston ilmoittautumissivustolla (uusi.opistopalvelut.fi/kiantaopisto). Älä maksa kausikorttiin oikeuttavia kursseja ilmoittautumisen yhteydessä. Maksat vain kausikortista.

Kausikortin voi myös hankkia ottamalla yhteyttä opiston toimistoon p. 044 777 3157. Opettajilta ei enää saa kausikortteja. Kausikortti tulee olla hankittuna lukukauden alkaessa. Kausikortin hinta on syyslukukaudella 85 €, kevätlukukaudella 85 €.

Liikuntakortti: toimii kuin kausikortti, mutta vain liikuntaryhmiin. Jumppapassilla voit osallistua lukukauden aikana opiston viikko-ohjelmaan kuuluville liikuntatunneille (lukuun ottamatta sisäpyöräilyä ja seuratansseja). Jumppapassin hinta on 60 € ja sen saat ilmoittautumalla verkkokaupassa Jumppapassi -kurssille tai opiston toimistosta ottamalla yhteyttä p. 044 777 3157.

Kaikukortilla voi käyttää maksutta kulttuuripalveluita tai opistojen tarjontaa Kainuussa. Kortin saa esim. sosiaalitoimistosta tai etsivältä nuorisotyöltä. Kaikukortti oikeuttaa opiskelemaan lukukauden aikana kaikissa muissa opintoryhmissä paitsi erikseen merkityillä kursseilla. Kurssikohtaisesti hyväksytään yksi kaikukortti per kurssi ja henkilö voi käyttää Kaikukorttia yhdelle kurssille lukukauden aikana. Kortin käytöstä on aina ilmoitettava etukäteen toimistoon.

Kursseilla, joissa on tilaa voi vierailla opettajan luvalla yksittäisellä kokoontumiskerralla 6 €:n kertamaksulla, joka maksetaan etukäteen Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalla. Ilmoitathan maksaessasi nimesi sekä kurssinumeron tai sen nimen. Voit myös maksaa toimistolta saatavalla maksulinkillä.

Kurssin peruuntuessa kurssimaksu palautetaan kokonaan. Maksettuja kurssimaksuja ei opiskelun keskeytyessä palauteta takaisin. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Opintoseteliavustus lukuvuonna 2023-2024. Suomussalmen toimipisteen opintosetelikurssit on merkitty S-kirjaimella kurssinimen kohdalla. Hyrynsalmen toimipisteellä on käytössä opintosetelihakemus, jolla saa 15 € alennuksen opintomaksusta. Opintosetelikurssille voi osallistua, vaikka ei kuulu kohderyhmään, maksamalla kurssimaksun.
Opintosetelikohderyhmät ovat maahanmuuttajat (asunut Suomessa alle 4 vuotta), työttömät, eläkeläiset ja seniorit (63 v täyttäneet). Avustus myönnetään kulloinkin käytettävissä olevan määrärahan puitteissa Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien asukkaille.

Vakuutukset

Suomussalmen kunnan asukkaat, kunnan peruskouluissa ja muissa kouluissa (mm. kansalaisopistot) opiskelevat kuntalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset on vakuutettu LähiTapiolan ryhmätapaturmavakuutuksella. Vakuutus ei koske matkoja opintoryhmiin. Opiskelijoiden työvälineitä ja -tarvikkeita ei ole vakuutettu.

Hyrynsalmen kunta vastaa Hyrynsalmen kansalaisopistossa tapahtuvien kurssien opiskelijoiden vakuuttamisesta.

Kianta-Opistoon ilmoittautuminen

Kianta-Opisto

Kianta-Opiston toimisto sijaitsee kunnantalolla.
Käyntiosoite: Kauppakatu 20, B-porras, 2. kerros
Postiosoite: PL 40, 89601 Suomussalmi
Sähköpostiosoite: kianta-opisto@suomussalmi.fi

Toimisto on auki ma-to klo 9-15.

Yhteystiedot
Rehtori, puh. 044 775 3148
Toimisto, puh. 044 777 3157, 044 777 3212

Suomussalmi