Ajankohtaista

Oct 13

Kunnan tukema lastenhoitoapu käynnistyy Suomussalmella 

Suomussalmen kunnan ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piirin yhdessä järjestelemä lastenhoitoapu on käynnistymässä. Uudessa toimintamallissa kunta kustantaa enintään 12 tuntia hoitoapua kuukaudessa Suomussalmella asuville perheille, joissa on alle neljävuotias lapsi.  

Hoitajat ovat lastenhoitokurssin käyneitä ja vähintään 16-vuotta täyttäneitä. MLL järjesti lastenhoitokurssin Suomussalmella kuluvan syksyn aikana. Jatkossa hoitajarinkiin hakeutuvat suomussalmelaiset voivat osallistua kahdesti vuodessa järjestettäville Kainuun yhteisille, etäopetuksena järjestettäville lastenhoitokursseille.  

Hoitoavun varaaminen tapahtuu puhelimitse p. 044 313 1905 (klo 9–12), sähköpostitse osoitteeseen kainuu@mll.fi tai MLL:n Kainuun piirin verkkosivulla olevan lomakkeen kautta. Hoitoavun järjestyminen toivotulle ajankohdalle on aina riippuvaista hoitoringissä mukana olevien hoitajien mahdollisuudesta vastaanottaa pyydetty hoitokeikka. Hoitoapua tarjotaan aina mahdollisuuksien mukaan ja perheen kannattaa olla hoitajan kyselemisessä hyvissä ajoin liikkeellä. 

Kunnan tukeman lastenhoitoavun järjestelyt aloitettiin alkuvuodesta. Kunnassa käytiin keskustelua lapsiperheiden viihtyvyyteen vaikuttavista toimintatavoista. Pikkulapsiperheille suunnatulla hoitoavulla haluttiin huomioida myös ne perheet, jotka ovat esimerkiksi muuttaneet muualta Suomussalmelle ja joilla ei omasta takaa ole lähialueella isovanhempia tai muuta lähipiiriä. 

Kunnan tukeman hoitoavun suunnitellaan jatkuvan myös ensi vuonna. Hoitoavun käyttämisestä kertyvien kokemusten pohjalta kunnassa käydään ensi vuonna keskustelua toimintatavan jatkosta tulevina vuosina. 

Lyhyesti: 

  • Kunta kustantaa hoitoapua max. 12 h/kk Suomussalmella asuville perheille, joissa on alle 4-vuotias lapsi. 
  • Hoitajan tilaaminen: 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi