Ajankohtaista

Kirjastoautossa musisoimassa Laura Matilainen ja Kalle Moilanen
Oct 10

Kulttuuribussi – Kirjastoautolla Kulttuuria Sydänkylille

Suomussalmen kunnan uusi kulttuurihanke, Kulttuuribussi – Kirjastoautolla Kulttuuria Sydänkylille, pyrkii tuomaan kulttuurin lähemmäs kuntalaisiaan, erityisesti syrjäkylien asukkaita. Hankkeen keskiössä on pyrkimys tarjota monipuolista kulttuuritoimintaa suoraan kuntalaisten kotioville, sydänkylien keskuksiin ja haja-asutusalueiden pysäkeille. Tiedämme, että Suomussalmen sydänkylien asukkaista kolmasosa kokee etäisyydet esteenä osallistua kulttuuritapahtumiin, jotka perinteisesti järjestetään kuntakeskuksessa. Tämä hanke on vastaus tähän haasteeseen.

Taiteilijat ja kulttuurin suoraan kuntalaisten arkeen

Kulttuuribussi tuo taiteilijat ja kulttuurin suoraan kuntalaisten arkeen. Vuoden aikana 6 eri taiteilijaa tai taitelijaryhmää eri taiteenaloilta kiertävät kirjastoauton kyydissä, pysähtyen suunnitelluilla pysäkeillä ja tarjoten esityksiä, esittelyjä ja inspiraatiota kuntalaisille. Taiteilijat matkustavat noin viikon ajan bussin kyydissä, mikä antaa mahdollisuuden syvempään vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Hanke on herättänyt suurta kiinnostusta taiteilijoiden parissa, ja mukaan on jo ilmoittautunut muutamia lahjakkaita taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä paikkakunnaltamme. Tämä monipuolisuus tulee varmasti näkymään ohjelmistossa, tarjoten kiehtovia elämyksiä kaikenikäisille kuntalaisille.

Avustusta Taiteen edistämiskeskukselta

Hankkeen suunnitteluvaiheessa olemme tiiviissä yhteistyössä paikallisten aktiivien, vanhus- ja vammaisneuvoston sekä kyläyhdistysten jäsenten kanssa. Heidän arvokkaat näkemyksensä ja ehdotuksensa ovat ohjanneet hanketta kohti monimuotoista, pitkäkestoista projektiin. Kulttuuribussi on paitsi kulttuurillinen tapahtuma myös yhteisöllinen hanke, joka tuo yhteen koko kunnan asukkaat.

Kulttuuribussi – Kirjastoautolla Kulttuuria Sydänkylille -kiertue käynnistyy vuoden 2023 aikana ja jatkuu vuoden 2024 loppuun. Uskomme, että tämä hanke ei ainoastaan rikasta syrjäkylien kulttuuritarjontaa vaan myös vahvistaa yhteisöllisyyttä ja luo unohtumattomia kulttuurielämyksiä kaikille kuntalaisille.

Olemme saaneet hankkeeseen erityisavustuksen harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan Taiteen edistämiskeskukselta Taikelta.

Lisätietoja hankkeesta ja Bussin matkasta,
Kulttuurituottaja Veera Tavila
044 511 9871
veera.tavila@suomussalmi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi