Ajankohtaista

Oct 04

Lapsiparlamentti Suomussalmelle 

Kunnanhallituksen 3.10.2023 pidetyssä kokouksessa asialistalla oli monipuolisesti asioita perintönä saadun asunnon osakkeiden myynnistä kaava-asioihin ja presidentinvaalien äänestyspaikkoihin. Valtuuston 30.10.2023 pidettävään kokoukseen päätettäväksi viedään mm. kuluttajahintaindeksiin sidottujen tonttien vuokrien ja myyntihintojen tarkistaminen. 

Talouspäällikön viran hakuaikaa jatketaan 18.10.2023 kello 15 saakka.  

Lapsiparlamentin toiminnan käynnistäminen 

Suomussalmen kunnassa toimii nuorisovaltuusto sekä vanhus- ja vammaisneuvosto, mutta nuoremmille lapsille ei ole ollut tarjolla vastaavaa vaikuttamiskanavaa.  

Lapsiparlamentin tarkoituksena on saada lasten ääni nykyistä paremmin kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa. Lapsiparlamentin avulla voidaan myös lisätä lasten ja päättäjien välistä vuoropuhelua. 

Kunnanhallitus päätti käynnistää lapsiparlamenttitoiminnan, ja se hyväksyi myös parlamentin toimintaohjeen. Lapsiparlamentin ensimmäinen kokous on suunniteltu pidettäväksi marraskuussa lapsen oikeuksien viikolla. 

 

Kokouksen koko asialista liitteineen ja pöytäkirja sen tarkistamisen jälkeen löytyy täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen Dynasty-palvelussa). 

Artikkeliin lisätty 4.10.2023 klo 14: Huomio! Kokouksen asialistalla lapsiparlamentin käynnistysvuosi on merkitty väärin. Vuosiluku korjataan pöytäkirjaan.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi