Ajankohtaista

Aug 31

Sivistyslautakunnan päätöksiä 

Suomussalmen sivistyslautakunta käsitteli kulttuurituottajan viran täyttöä eilisessä (30.8.2023) kokouksessaan. Sivistyslautakunta päätyi palauttamaan vielä asian valmisteluun haastateltujen hakijoiden kelpoisuuden tarkistamiseksi. Sivistyslautakunta käsittelee asiaa uudelleen syyskuun kokouksessaan. Tehtävä on herättänyt mielenkiintoa ja määräaikaan mennessä virkaa haki 15 henkilöä, joista haastateltiin viisi. 

Varhaiskasvatuksen opettajan virkaan puolestaan valittiin Henna Oittinen. 

Lisäksi sivistyslautakunnan kokouksen asialistalla oli mm. harrastajakulttuurirahaston tunnustuspalkinnon saajista päättäminen. Päätös tulee julkiseksi vasta palkinnon jakotilaisuudessa, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. 

Kulttuurikasvatussuunnitelma 

Suomussalmen kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma sisältää taide- ja kulttuurisisältöjen suunnitelman varhaiskasvatuksen 0–3-vuotiaista aina lukioikäisiin saakka. Kulttuurikasvatussuunnitelma linkittyy vahvasti varhaiskasvatussuunnitelman ja koulujen opetussuunnitelmien sisältöihin. 

Kulttuurikasvatussuunnitelmat perustuvat lakiin kuntien kulttuuritoiminnasta. Kunnan kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan toimintaa, jolla kunta edistää kulttuurin ja taiteen tekemistä, harrastamista, saatavuutta ja käyttöä sekä taide- ja kulttuurikasvatusta ja kulttuuriperintöä. 

Tutustu Suomussalmen kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaan täältä.  

Sivistyslautakunnan kokousten esityslistat ja pöytäkirjat niiden hyväksymisen jälkeen löytyvät täältä 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi