Ajankohtaista

Aug 18

Kunnanjohtaja Erno Heikkisen tervehdys Rajavartiolaitoksen perinnepäivän juhlassa 18.8.2023 Suomussalmella

Herra kenraali, arvoisat läsnäolijat. Lämpimästi tervetuloa Suomussalmelle! On suuri ilo ja kunnia saada tuoda kunnan tervehdys tähän tilaisuuteen.  

Rajavartiolaitos on ollut ja tulee olemaan olennainen ja tärkeä osa Suomussalmea. Kautta aikain rajaseudun rooli on ollut merkittävä – se on ollut paikka, jossa kulttuurit ja ihmiset ovat kohdanneet, on käyty kauppaakin. Rajaseutu on jo reilun vuosisadan ajan ollut myös paikka, jossa on valvottu ja tullaan valvomaan maamme turvallisuutta. 

Haluan kiittää Rajavartiolaitosta ja Kainuun rajavartiostoa erinomaisesta yhteistyöstä kunnan ja Rajavartiolaitoksen välillä. Yhteistyö on ollut vahvaa ja luottamuksellista. Yhteiset tapaamiset ajankohtaisista aiheista ovat olleet aina erinomaisen tärkeitä. Pidän erittäin arvokkaana sitä matalaa kynnystä, jolla voimme olla yhteyksissä puolin ja toisin, mikäli tarvetta on. Haluan myös kiittää tässä yhteydessä Rajaa siitä, että halusitte tänään tarjota suomussalmelaiselle koululaisryhmälle mahdollisuuden tutustua toimintaanne ja käydä vierailulla vartiomuseolla.   

Rajavartiolaitos on valvonut maamme rajojen turvallisuutta, ja erityisesti täällä Suomussalmella, sillä on ollut suuri merkitys. Kaikki me tiedämme, kuinka tälläkin hetkellä rajaturvallisuus on erittäin tärkeässä roolissa niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Suomussalmella kuitenkin tiedämme myös Rajavartiolaitoksen roolin harvaan asutun alueen turvaajana. Onpa niin, että usein esimerkiksi onnettomuuspaikalla ensimmäisenä on paikalla rajan partio.   

Kuten mainitsin, viranomaisyhteistehtävien lisäksi teemme toki yhdessä paljon muutakin. Näillä seuduilla erilaiset sidosryhmät ovat äärimmäisen tärkeitä ja mahdollistavat monenlaista toimintaa! Tänä vuonna Raatteen vartiomuseon täyttäessä 100 vuotta, on mukava todeta, että yhteistyö ulottuu myös muihin asioihin. Iso kiitos kuuluu tietysti niin Kainuun rajavartiostolle ja Kainuun rajavartioston killan Suomussalmen osastolle. On arvokasta, että yhdessä voimme vaalia Suomen itsenäisyydenkin kannalta erittäin arvokasta historiaa ja rajavartijatyön perinnettä, onhan Raatteen vartio ainoa pystyssä oleva, ennen sotia rakennettu ja myös Suomen vanhin vartiorakennus.   

Arvoisat perinnepäivän osallistujat, haluan toivottaa Rajavartiolaitokselle, Kainuun rajavartiostolle ja teille kaikille erinomaista jatkoa ja mukavaa päivää täällä Suomussalmella! 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi