Ajankohtaista

Jul 03

Metsähallitus on sulkenut Löytöjoen sillan Suomussalmella – sillassa vakavia vaurioita

Metsähallitus tiedottaa:

Metsähallituksen ylläpitämä Löytöjoen silta Emäjoen varressa Suomussalmella on toistaiseksi suljettu liikenteeltä. Sillassa on havaittu vakavia eroosiovaurioita, jotka johtuvat täyttömaiden huuhtoutumisesta tulvaveden mukana. Silta suljettiin asiantuntijoiden suosituksesta.

Kevättulvat ovat vuosien varrella syövyttäneet sillan rakenteiden ympärillä olevia maa-aineksia. Vuonna 2021 sillan rakenteita korjattiin, mutta jo seuraavana kesänä havaittiin, että kevättulvat olivat aiheuttaneet uutta syöpymää.

Tämän vuoden kesäkuussa ulkopuoliset asiantuntijat tekivät sillalle kuntokartoituksen. Kartoituksessa vauriot havaittiin niin vakaviksi, että asiantuntijat suosittelivat sillan sulkemista.

Löytöjoen silta suljettiin juhannusviikolla lippusiimoilla, ja paikalle tuodaan puomi ja varoitusmerkit. Yleisöä kehotetaan käyttämään kiertotietä Hyrynsalmen kautta.

Löytöjoen ylittävä tie on Metsähallituksen ylläpitämä tie, jota käytetään metsätalouden liikenteeseen. Lisäksi tietä käyttävät virkistyskäyttäjät, kuten marjastajat ja metsästäjät. Sillan kautta kulkee myös moottorikelkka- ja pyöräreitti.

Kesän ja syksyn aikana sillalle tehdään erityistarkastus, jonka jälkeen Metsähallituksessa päätetään tulevista toimenpiteistä.

 

Lisätietoja:

Metsähallitus Metsätalous Oy, metsänhoitopäällikkö Tarmo Myllymäki, 0400 587 375,

Artikkelikuvassa: Tulvavesi on huuhtonut sillan täytemaita mennessään. Kuva: Tero Antti / Metsähallitus.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi