Ajankohtaista

Jun 21

Kunnanhallituksen kokouksen päätöksiä 

Suomussalmen kunnan ohjeet kuntalais- ja valtuustoaloitteiden tekemiseen on päivitetty vastaamaan tietohallintajärjestelmän ja toimintatapojen muutoksia. Päivitetyssä ohjeessa tarkennetaan tiedottamisvastuuta ja asian kulkua kunnan sisällä. Lisäksi ohjeeseen on päivitetty ajantasaiset viittaukset uudistuneeseen kuntalakiin ja kunnan hallintosääntöön. 

Lisäksi kunnanhallitus asetti tiistaina 20.6.2023 pitämässään kokouksessa asioita valmistelevan toimikunnan sekä nimesi joukon kunnan edustajia kunnan muihin toimielimiin, yhteisöihin, järjestöihin ja yhdistyksiin sekä yhtiökokouksiin jäljellä olevalle valtuustokaudelle 2023–2025. 

Varhaiskasvatustyöntekijöiden vaaterahasta tehty valtuustoaloite etenee sivistyslautakunnan valmisteluun.  

Kunnanhallitus päätti Vienan reitti ry:n aloitteesta asettaa toimikunnan valmistelemaan asutuksen muistimerkin pystyttämistä Vuokkiin.  

Kunta osallistuu Ylä- ja Itä-Kainuun vihreä siirtymä -hankkeeseen, jota on valmisteltu yhdessä Hyrynsalmen, Puolangan, Suomussalmen, Ristijärven, Kuhmon sekä Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston ja Oulun yliopistonKerttu Saalasti Instituutin kanssa. Hankkeessa kehitetään vihreään siirtymään liittyviä energiainvestointeja ja infrastruktuuria.  

Hankesuunnitelmaan on valmisteltu kullekin kunnalle toimenpidepaketit, jotka Suomussalmella keskittyvät uusiutuvan energian tuotanto- ja jatkojalostuspotentiaalien selvittämiseen sekä investointiaihioiden valmistelemiseen.  

Lausunnossaan Kainuun tuulivoimamaakuntakaava 2035 kaavaehdotuksesta Suomussalmen kunta suhtautuu myönteisesti tuulivoimamaakuntakaavan päivittämiseen ja kaavaehdotuksessa esitettyihin rajauksiin. 

Lisäksi hyväksyttiin päivitetty yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä. 

Kokouksen koko asialista ja pöytäkirja sen valmistumisen jälkeen löytyvät täältä [linkki]. 

 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi