Ajankohtaista

Jun 09

Kylätoiminta-avustukset ja kylien tulevia tapahtumia

Suomussalmen kunta on varannut tälle vuodelle kylätoiminta-avustusta jaettavaksi yhteensä 6 200 euroa. Avustus myönnetään kylille entiseen tapaan vapaamuotoisen hakemuksen perusteella. Kylätoiminta-avustusta voidaan myöntää esimerkiksi kylätapahtumiin, yhteisten tilojen ylläpitoon ja materiaalikuluihin. Kylätoiminta-avustuksen ideana on kylillä tapahtuvan yhteisen toiminnan tukeminen.

Tämän vuoden kylätoiminta-avustushakemukset on käsitelty ja avustusta maksetaan aktiivisesti toimiville kyläyhdistyksille hakemusten perusteella yhteensä 5 805 euroa.

Hakemuksissa kyläyhdistyksiä pyydettiin esittelemään vuoden 2023 toimintasuunnitelmat ja niiden perusteella Suomussalmen kylillä vaikuttaa olevan tulossa vilkas tapahtumakesä:

  • Vuokissa poltetaan kokko juhannusaattona perjantaina 23.6. uimarannalla ja tanssitaan lauantaina 1.7. työväentalolla Suomussalmen harmonikkakerhon säestyksellä.
  • Ruhtinansalmelle on luvassa vilskettä ja elävää musiikkia Kianta Groupin tahtiin, kun kylällä järjestetään Juntusrannassa Jytisee -musiikkitapahtuma juhannusyönä lauantaina 24.6.
  • Vaarannivan uimarannalla on lauantaina 1.7. luvassa kyläläisten, mökkiläisten ja lomalaisten yhteisen kesäpäivän viettoa, johon sisältyy ainakin leikkimielistä kisailua, kirpputori ja herkkuja buffetista.
  • Pesiölle on suunnitteilla kesätapahtuma lauantaina 8.7. ja tapahtumaa on suunniteltu erityisesti lapset huomioiden. Luvassa on muun muassa intialaista päähierontaa, räppiesitys ja lukutuokio.
  • Piispajärvellä on kylän yhteisenä tapahtumana lauantaina 8.7. kylämarkkinat, jossa on perinteiseen tapaan myytävänä ainakin leivonnaisia ja käsitöitä.
  • Pyhäkylällä on tulossa lauantaina 22.7. taide- ja musiikkitapahtuma. Tapahtumaan on osallistumassa suomussalmelaisia yhtyeitä ja Galleria Taikavintti on avoinna koko tapahtuman ajan.

Edellä on mainittu vain pieni osa tulevan kesän tapahtumista kylillä. Muutokset tapahtumiin ovat mahdollisia. Tiedot kylien tapahtumista voi tarkistaa kyläyhdistysten nettisivuilta, sosiaalisen median kanavista ja Tapahtumien Kainuun ilmoituksista. Tänä kesänä lähialuematkailu tulee varmasti olemaan suosittua ja joku retkistä kannattaa tehdä Suomussalmen kylille!

Artikkelikuva Pyhäkylältä, kuva: Taina Seppänen

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi