Ajankohtaista

Jun 01

Vienan reitille sekä Hietajärven ja Kuivajärven kylien alueille laaditaan uusi maisemanhoito- ja käyttösuunnitelma

Kainuun ELY-keskus kokoaa uutta maisemanhoito- ja käyttösuunnitelmaa Suomussalmen Vienan reitille sekä Hietajärven ja Kuivajärven kylille. Suunnitelman laatimiseen liittyviä maastotöitä tehdään 5.22.6.2023. Maasto- ja suunnittelutyöt jatkuvat vuonna 2024.

Maisemanhoito- ja käyttösuunnitelman periaatteena on esittää toimenpidesuosituksia, joiden toteuttaminen on maanomistajalle vapaaehtoista. Suositukset voivat liittyä esimerkiksi kulttuurihistoriallisten kohteiden ja perinnebiotooppien hoitoon, keskeisiä näkymiä avaaviin maisemaharvennuksiin ja virkistyskäytön puitteiden parantamiseen. Pitkäjänteisenä tavoitteena on hoitaa maisemassa tunnistettuja arvoja sekä tarvittaessa kehittää kylä- ja reittiympäristöjä alueiden käyttäjien toiveiden mukaisesti.

Suunnitelma laaditaan yhteistyössä paikallisten maanomistajien kanssa. Ensimmäinen yleisötilaisuus järjestetään vuoden 2024 puolella, jolloin suunnitelmaluonnoksia on mahdollisuus kommentoida. Yleisötilaisuuksista sekä myöhemmistä maastotöistä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja
Kainuun ELY-keskus:

luonnonsuojeluasiantuntija Reeta Juvani
p. 0295 023 096, reeta.juvani@ely-keskus.fi

luonnonsuojeluasiantuntija Jouko Saastamoinen
p. 0295 023 889, jouko.saastamoinen@ely-keskus.fi

Suomussalmen kunta:

ympäristötarkastaja Jukka Korhonen
p. 044 0384 341, jukka.korhonen@suomussalmi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi