Ajankohtaista

Yrittäjätilaisuus Suomussalmella kahvila-ravintola Seurahuoneella 9.5.2023
May 10

Yrittäjätilaisuus työllistämisen monista mahdollisuuksista

Suomussalmen kunta järjesti tiistaina 9.5. kahvila-ravintola Seurahuoneella yrittäjätilaisuuden aiheesta tunteet työelämässä ja työllistämisen monet mahdollisuudet. Tilaisuudessa oli puhumassa Paltamon kunnan hyvinvointiaktivaattori Jenna Härkönen, ja Suomussalmen kunnan työllisyyspalveluista työllisyysohjaajat Kaija Seppänen ja Outi Karjalainen sekä työllisyysasiantuntija Miia Moilanen. Tilaisuus houkutteli paikalle yrittäjiä laajalti eri puolilta kuntaa.

Jenna Härkönen kertoi tunteiden synnystä, vaikutuksesta ja niiden säätelystä. Härkönen kuvasi esimerkkien avulla, kuinka työilmapiiri vaikuttaa suoraan yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin. Tilaisuudessa saatiin myös konkreettisia vinkkejä, kuinka tunteiden käsittelyä ja vuorovaikutustaitoja voi kehittää.

Työllisyydenhoidon työntekijät kertoivat kunnan tarjoamista tuista osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien palkkaukseen. Yksi tilaisuuden tavoitteista oli lisätä tietoutta eri neuropsykiatristen häiriöiden vaikutuksesta yksilön toimintaan ja työkykyyn sekä haastaa osallistujat pohtimaan, miten työnantaja voi tukea työntekijää ja työyhteisöä. Aiheet herättivät runsaasti mielenkiintoa, kysymyksiä ja keskustelua.

Tilaisuuden myötä Suomussalmen kunnan elinvoimapalveluissa heräsi idea yrittäjille suunnatusta infotilaisuudesta, jossa kerrotaan lyhyesti kunnan eri tukimuodoista yrittäjille ja muista yrittäjiä koskevista ajankohtaisista asioista. Tilaisuuksia on tarkoitus toteuttaa kuukausittain Teams-yhteydellä. Yhdeksi teemaksi suunniteltiin työllistämisen kuntarahaa.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi