Ajankohtaista

Apr 21

Omakotitontteja lisää kaavamuutoksilla ja muita kunnanhallituksen päätöksiä 

Uusia omakotitontteja hyvälle paikalle Suomussalmen kuntakeskustan kupeeseen on tulossa, kunhan Hiltusukon puistoan ja rajavartioston aluetta koskeva asemakaavamuutos saadaan maaliin. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan tiistaina 18.4.2023 käynnistää asemakaavan muutoksen. 

Kaunisniemen osayleiskaavan alueella Vuokinjoen ja Merkkivirran pohjoisrannan alueen loma-asumisen tonttien käyttö on tarkoitus mahdollistaa vakituiseen asumiseen osayleiskaavan muutoksella. Tonttien määrä ei muutu. Alueella on 15 loma-asumiseen tarkoitettua tonttia ja niille on rakennettu tiet sekä vesi- ja viemäriverkoston liityntäpisteet. Tonteista 6 on rakennettu.  

Ei mukaan ateria- ja puhtauspalvelujen yhteiskilpailutukseen 

Suomussalmi ei lähde mukaan ehdotettuun Kainuun hyvinvointialueen ja kuntien ateria- ja puhtauspalveluiden yhteiskilpailutukseen. Kainuun hyvinvointialueen ateria- ja puhtauspalvelujen tuottajaksi haetaan konsulttiyhtiö Damicon tekemän suosituksen perusteella ulkopuolinen toimija, ja alueen kuntia on kutsuttu tähän liittyvään yhteiskilpailutukseen. Suomussalmen kunta olisi ollut ja on kiinnostunut lähtemään mukaan yhteiseen InHouse yhtiöön, jonka valmistelu aloitettiin 2022. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä perusti yhtiön, mutta sen toimintaa ei ole käynnistetty eikä osakeantia kunnille ole tehty.  

Kainuun hyvinvointialueen hankkii palveluja ilman kilpailutusta eräiltä kunnallisilta toimijoilta Suomussalmi mukaan lukien elokuun 2023 loppuun saakka. Sen jälkeen kunta tuottaa palveluja vain omiin yksiköihin.  

Lisäksi kunnanhallituksen käsiteltävinä olivat mm. Kainuun jätehuollon yhtymäkokousedustajan valitseminen ja stipendiasioita. 

Asialista kokonaisuudessaan ja pöytäkirja sen allekirjoittamisen jälkeen löytyy Dynasty-palvelusta, linkki tässä.    

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi