Ajankohtaista

Apr 18

Yrittäjien ajatuksia yhteisistä tilaisuuksista

Suomussalmen kunnan yrityspalvelut halusi kyselyn avulla saada tietoa paikkakunnan yrittäjiltä heille järjestetyistä tilaisuuksista. Taustalla oli se, että kunnan järjestämät yrittäjätilaisuudet ovat olleet parin viime vuoden ajan tauolla. Tämän vuoden alusta on järjestetty useita tilaisuuksia. Kyselyn avulla selvitettiin yrittäjiä kiinnostavia teemoja ja sitä, miten yrittäjät ovat ottaneet jo järjestetyt tilaisuudet vastaan. Yrittäjille suunnattu verkkokysely aiheesta toteutettiin maalis-huhtikuun aikana. Vastauksilta toivottiin myös ajatuksia ja avauksia tulevien tilaisuuksien suunnittelua varten.

Kyselyyn saatiin 32 vastausta. Vastaajista yli puolet oli osallistunut kunnan järjestämiin yrittäjätilaisuuksiin. Vastauksissa kävi ilmi, että valtaosalla vastaajista, jotka eivät ole osallistuneet tilaisuuksiin, esteenä on ollut tilaisuuden ajankohta. Kiinnostusta aamu- ja iltatilaisuuksiin oli täsmälleen saman verran, joten jatkossakin tilaisuuksia järjestetään molempina ajankohtina. Myös etätilaisuuksia toivottiin, ja pitkien välimatkojen kunnassa on tärkeää järjestää etäosallistumisen mahdollisuus ainakin ajoittain. 

Yrittäjiä kiinnostavia teemoja olivat mm. yrityksen rahoitus- ja kehitysmahdollisuudet, markkinoinnin kehittäminen ja kunnan tarjoamat palvelut. Tilaisuuksiin toivottiin rentoa otetta, vapaata keskustelua ja tarjolle pientä purtavaa. Myös yhteisiä retkiä halutaan, ja kun myös matkailu koettiin kiinnostavaksi aiheeksi, niin yrityspalveluissa on suunnitelmissa järjestää yhteistä tekemistä näiden teemojen ympärille. 

Elinvoimajohtaja Jonne Maaninka on tyytyväinen siihen, kuinka kysely tavoitti yrittäjiä ja toteaa vastausten pohjalta: ”Yrittäjätilaisuuskyselyyn saatiin ilahduttavan paljon vastauksia, jotka auttavat suunnittelemaan yrittäjien toiveiden mukaisia tilaisuuksia. Yrittäjätilaisuuksia on järjestetty jo talven aikana aktiivisesti, ja tilaisuuksia on valmisteilla myös keväälle ja tulevalle syksylle. Tilaisuuksista kiinnostuneiden yrittäjien kannattaa liittyä kunnan ja yrittäjien yhteiseen WhatsApp-tiedotusryhmään, johon pääsee laittamalla meille kuntaan elinvoimapalveluihin viestiä. Kyselyn vastauksissa oli hyviä ideoita esimerkiksi tutustumismatkoista ja yrittäjätilaisuuksien järjestämisestä ajoittain yrityksissä. Ehdotukset tullaan huomioimaan tulevia tilaisuuksia valmisteltaessa.” 

Kunnan järjestämistä yrittäjätilaisuuksista tiedotetaan WhatsApp-viestien lisäksi sähköposteilla, mainoksilla infotelevisioissa, kunnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kuva: ELY rantautuu Suomussalmelle -tilaisuus yrittäjille kahvila-ravintola Seurahuoneella 22.2.2023.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi