Ajankohtaista

Tomi Holappa
Dec 22

Suomussalmen yrittäjäpalkinto 2022 Tomi Holappa Oy:lle

Suomussalmen kunnan vuoden 2022 yrittäjäpalkinto on myönnetty Tomi Holappa Oy:lle, joka vastaa Kylpylähotelli Kiannon Kuohujen toiminnasta. Yrittäjä Tomi Holappa on tehnyt ansiokasta työtä kunnan matkailutoiminnan ja kuntakuvan kannalta olennaisen yrityksen jatkamisedellytysten turvaamiseksi, palkinnon perusteluissa todetaan. 

Hotellitoimintaa on harjoitettu samassa kiinteistössä vuodesta 1969 alkaen, jolloin Hotelli Kantakievari avasi ovensa. Vuonna 1988 avautui laajentunut kylpylä Kiannon Kuohut. Vuosikymmenten aikana hotellitoiminnan omistaja on vaihtunut useasti, kunnes Tomi Holappa siirtyi hotellin yrittäjäksi vuonna 2019. 

“Vanhat työntekijät olivat tärkeässä osassa hotellin toimintaan tutustumisessa”, yrittäjä kiittelee. 

Uuden yrittäjän kannalta koronapandemia ja yritystoiminnan rajoitukset pandemian leviämisen rajaamiseksi alkoivat pahimpaan mahdolliseen aikaan, mutta Holappa on toiminnallaan pyrkinyt järjestämään hotellin toimintaa poikkeusvuosien aikana siten, että toimintaa on pystytty jatkamaan. 

Vuoden 2022 aikana yritystoiminta on palautunut parempaan tilanteeseen ja toiminnan jatkuvuus näyttää nyt turvatummalta. Yritys on pystynyt käynnistämään uudestaan kiinteistön kunnostus- ja parannustoimenpiteet, joiden myötä asiakaskuntaa voidaan laajentaa ja parantaa pitkällä aikavälillä toiminnan jatkuvuutta.  

Joustava yhteistyö virkistyskylpylän kanssa on hotellille tärkeää, ja esimerkiksi kylpylä- ja kuntosaliliput kuuluvat majoitushintaan. Samassa kiinteistössä sijaitseva teatteri on myös vahvuus, erityisesi näin pikkujoulukaudella. Hotellin kannalta yhteistyö muiden matkailuyritysten, kuten Raatteen Portin, kanssa on erittäin tärkeää. Yhdessä lanseeraamme uusia tuotekokonaisuuksia ja useamman yrityksen voimin voidaan toteuttaa isompia kokonaisuuksia.  

Kunnan satsaukset matkailuun olleet tärkeitä. Esimerkeiksi hän nostaa moottorikelkkailun, johon suunnattua tukea kunta on kasvattanut. Kunnan matkailutoimiston ja kuntamarkkinoinnin toiminta on yrittäjän mielestä kehittynyt hyvään suuntaan. 

“Vaikka Hossa on tärkeä, se ei ole matkailun koko juttu. Matkailupalvelut ylläpitävät kuntakeskuksen palveluja”, Holappa muistuttaa. 

Palkinto luovutettiin kunnantalolla 22.12.2022 pidetyssä tilaisuudessa.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi