Ajankohtaista

Dec 08

Kunnanhallituksen kokouksesta 7.12.2022

Osana sote-uudistusta Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven ja Sotkamon kunnat, Kuhmon kaupunki sekä Kainuun sote-kuntayhtymä ja Kainuun hyvinvointialue ovat selvittäneet yhteisen ateria- ja puhtaanapitopalveluista vastaavan in-house -yhtiön Kainuun Ateriapalvelut Oy:n perustamista. Kainuun sote-kuntayhtymä on perustanut yhtiön yksin yhdellä osakkeella, ja Kainuun soten purkautuessa sen omistamat osakkeet siirtyvät Kainuun hyvinvointialueelle 1.1.2023. 

Kainuun atpu-ohjausryhmä on pyytänyt ennakollista kannanottoa halukkuudesta tulla yhtiön osakkeenomistajaksi loppuvuodesta 2022 järjestettävässä osakeannissa sekä tietoja yhtiöön siirrettävistä varallisuuseristä. 

Suomussalmen kunnan tahtotilaksi neuvotteluissa on ilmoitettu ateria- ja puhtaanapitopalvelujen järjestäminen sellaisella toimintamallilla, joka mahdollistaa alan työpaikkojen pysymisen Suomussalmella. Ateriapalvelujen osalta tavoitteena on aterioiden valmistamisen jatkaminen Suomussalmella. Suomussalmelle on investoitu uusi keskuskeittiö vuonna 2022 valmistuneen Ruukinkankaan koulun yhteyteen. Suomussalmen kunnalla on tuon tavoitteen valossa intressi olla osakkaana Kainuun Ateriapalvelut Oy:ssä. 

Suomussalmen kunnanhallitus päätti kokouksessaan 7.12.2022 ilmoittaa halukkuudestaan olla osakkaana Kainuun Ateriapalvelut Oy:ssä sillä ehdolla, että Kainuun hyvinvointialue sitoutuu edistämään omalla toiminnallaan ateriapalvelujen tuottamisen toimintaedellytyksiä Suomussalmella. Tämä edellyttäisi yhtiön osakkaiden sitoutumista yhtiön toimintaan pidempään, esimerkiksi kolmeksi vuodeksi. Muutoskustannusten jako tulee tehdä niin, että muutoskustannukset eivät jää kuntien vastuulle, mikäli hyvinvointialue päättääkin ostaa palvelut myöhemmin joltain muulta kuin yhteiseltä yhtiöltä. 

Sotkamon kunnan ympäristöterveysjaostoon kunnanhallitus nimesi jäseneksi Markku Korvuon ja varalle Mikko T. Tolosen. 

Linkki kunnanhallituksen asialistaan tässä. 

Pöytäkirja löytyy myöhemmin täältä.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi