Ajankohtaista

Dec 01

Sivistyslautakunta myönsi urheilustipendejä

Suomussalmen sivistyslautakunta myönsi kokouksessaan 30.11.2022 urheilustipendejä kuudelle urheilijalle yhteensä 1 480 euron edestä.

Vuoden 2022 urheilusaavutusten perusteella Suomussalmen kunnan urheilustipendejä oli haettu kuudelle Suomen mestaruuskilpailuissa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneelle urheilijalle.

Stipendisääntöjen mukaan urheilustipendit myönnetään jokaiselle yleisen ja nuorten sekä vammaisurheilun henkilökohtaisessa tai joukkuekilpailussa Suomen mestaruudesta sijoille 1–3 sijoittuneelle suomussalmelaiselle tai suomussalmelaista urheiluseuraa edustavalle urheilijalle. Stipendit myönnetään yleisesti urheiluksi hyväksytyssä lajissa, lajiliiton virallisissa SM-kilpailuissa.

Suomussalmen Urheiluampujien edustajat menestyivät edellisvuosien tapaan erinomaisesti ja he saavuttivat useita SM-mitaleita pistooliammunnassa. Joukkuekilpailussa Suomussalmen Urheiluampujat voitti peräti kolme SM-kultaa.

Suomussalmen Urheiluampujien edustajat, sijoitukset kilpailuissa sekä stipendin suuruus:
Joonas Kallio: SM-kulta SM-pronssi, SM-joukkuekulta 3 kpl, stipendi 400 €
Teemu Lahti: SM-kulta, SM-joukkuekulta 3 kpl, stipendi 400 €
Jan Parhiala: SM-joukkuekulta 3 kpl, stipendi 240 €

Suomussalmen Urheiluautoilijoiden ajajat onnistuivat hienosti JokkisRace Suomen mestaruuskilpailuissa ja saavuttivat kolme mitalisijoitusta.

Johanna Moilanen: SM-hopea, naiset JokkisRace, stipendi 200 €
Kari Kemppainen: SM-pronssi, yleinen JokkisRace, stipendi 120 €