Ajankohtaista

Oct 26

Kunnanhallituksen kokouksen 25.10.2022 päätöksiä

Kunnanhallitus on kokouksessaan 25.10.2022 mm. päättänyt pyytää nuorisovaltuustoa nimeämään yli 15-vuotiaan edustajansa kunnan teknisen lautakunnan ja sivistyslautakunnan kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella. Nuorisovaltuusto on tehnyt aloitteen asiasta vuonna 2019.  

Ympäristövalvonnan kuntayhteistyö 

Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen kunnat ovat valmistelleet kuntayhteistyötä ympäristövalvonnan palveluista.  

Ympäristönsuojelun ja rakennusvalvonnan tehtäviä koskeva lainsäädäntö on viime vuosikymmeninä lisääntynyt ja uudistunut paljon. Muutoksiin vastaaminen edellyttää yhteistyötä ja osaamisen laajentamista. Kuntaliitto kannustaa pieniä kuntia hakeutumaan vapaaehtoiseen kuntayhteistyöhön tehtävien hoitamisessa. Yhteistoiminta turvaa kustannustehokkaasti palvelujen saatavuuden ja laadun. 

Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan ja Ristijärven kunnat antavat laadittavassa sopimuksessa määritellyt ympäristönsuojelulain mukaiset lupa- ja valvontatehtävät Suomussalmen kunnan viranhaltijan hoidettavaksi. Suomussalmen kunnassa on tällä hetkellä yksi ympäristötarkastaja. Sopimuksen myötä kuntaan palkataan toinen ympäristötarkastaja. Ympäristötarkastajat ovat virkasuhteessa Suomussalmen kuntaan. 

Ympäristötarkastajien työpanoksen ja kustannusten arvioidaan laskennallisesti jakautuvan seuraavasti: 

Hyrynsalmi 13 %
Paltamo 19 %
Puolanka 15 %
Ristijärvi 7 %
Suomussalmi 46 % 

Kuntayhteistyön toteutuminen edellyttää kaikkien osapuolten sitoutumista. 

Muuta

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan myös mm. osia ensi vuoden talousarviosta ja lähivuosien taloussuunnitelmasta, henkilöstön virkistäytymisetuutta sekä vanhus- ja vammaisneuvoston aloitetta. 

Kokouksen esityslista ja pöytäkirja sen tarkastamisen jälkeen löytyy täältä. 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi