Ajankohtaista

Jun 15

Maankäyttötyöryhmä ja muita kunnanhallituksen päätöksiä 

Suomussalmen kunnassa on tällä hetkellä vireillä kolme asemakaavamuutosta, ranta- asemakaavamuutos sekä kaksi tuulivoimaosayleiskaavahanketta. Tulevina vuosina on odotettavissa asemakaava-alueen laajentaminen, Kaunisniemen yleiskaavan päivittäminen ja laajentaminen, ranta-asemakaavoitus sekä tuulivoimakaavoituksen ohjaus koskien maakuntakuntakaavoitusta ja vireillä olevia osayleiskaavahankkeita. 

Maankäyttötyöryhmän tehtävänä on kaavahankkeiden ohjaus, maankäytön yleisen suunnittelun valmistelu ja ohjaus kunnan strategian mukaisesti. Työryhmässä valmistellaan vireille tulevat kaavahankkeet sekä muut maankäyttöön liittyvät tehtävät tarpeen mukaan, esim. maakuntakaavoituksesta annettavat lausunnot. Maankäyttötyöryhmä ei tee päätöksiä. 

Maankäyttötyöryhmään viranhaltijoista kuuluvat kunnanjohtaja, elinvoimajohtaja, tekninen johtaja ja maanmittausinsinööri. Kunnanhallituksen edustajiksi työryhmään valittiin Keijo Mulari ja Veijo Holappa. Kunnanhallitus pyytää lisäksi teknistä lautakuntaa nimeämään työryhmään kaksi lautakunnan edustajaa. 

Hankehaku käyntiin  

Kunnanhallitus päätti käynnistää hankehaun elinvoimapalveluiden valmistelemaan Kulttuurihistoriasta nostetta Suomussalmen ja Kainuun matkailuun -hankkeeseen, jonka tarkoitus on kasvattaa Suomussalmen kulttuurihistorian hyödyntämistä alueen matkailussa. 

Ehkäisevän päihdetyön ja väkivallan ehkäisemisen työryhmä 

Ehkäisevän päihdetyön ja väkivallan ehkäisemisen yhteyshenkilöksi nimettiin nuorisosihteeri Eija Järvenpää, joka toimii Ehkäisevän päihdetyön ja mielenterveyden edistämisen työryhmän puheenjohtajana. Kunnanhallituksen edustajaksi työryhmään nimettiin Sami Pihlajamaa. 

Työryhmän kokoonpanoon kuuluu viranomaisten ja järjestöjen edustajia. Suomussalmen työryhmään pyydetään nimeämään edustaja ainakin seuraavista tahoista 21.8.2022 mennessä: 

  • Kainuun soten mielenterveys- ja päihdepalvelut- Kainuun soten perhepalvelut 
  • Suomussalmen kunnan nuorisovaltuusto 
  • Suomussalmen kunnan vanhus- ja vammaisneuvosto 
  • Suomussalmen seurakunta 
  • Poliisi 
  • Ylä-Kainuun A-kilta 
  • Mielenterveyden ystävät ry 
  • Suomussalmen yrittäjät ry 

Kunnanhallituksen 15.6.2022 kokouksen koko esityslista ja pöytäkirja sen tarkastamisen jälkeen löytyy täältä.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi