Ajankohtaista

May 11

Tytti Matero maahanmuutto-ohjaajaksi

Kunnanhallitus on valinnut kokouksessaan 10.5.2022 maahanmuutto-ohjaajan virkaan toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen sosionomi Tytti Materon ja hänen kieltäytymisensä varalle sosionomi Jarmo Korhosen. 

Maahanmuutto-ohjaajan tehtävänä on maahanmuuttaja- ja kotouttamistyön koordinointi, ohjaus ja palvelujen kehittäminen. Tehtävä sisältää pakolaisten vastaanoton järjestelyä, alkuvaiheen ohjausta ja neuvontaa, erilaisia kotoutumista edistäviä tehtäviä sekä yhteistyön kehittämistä eri viranomaisten ja yhdistysten sekä kuntalaisten kanssa. 

Suomussalmen kunnassa on otettu kiintiöpakolaisia vastaan vuodesta 2016 lähtien yhtensä 22 pakolaisperhettä, ja tällä hetkellä kunnassa asuu 84 kiintiöpakolaistaustaista henkilöä. Suomussalmen valtuusto päätti kokouksessaan 14.3.2022 § 8, että kuntaan otetaan 25 kiintiöpakolaista vuosina 2022, 2023 ja 2024 aiemman linjauksen mukaisesti siten, että kiintiöpakolaisten tulee olla lapsiperheitä ja että he ovat samasta kieliryhmästä. 

Tähän saakka pakolaisohjaustyötä on tehty toimeksiantosopimuksen ja määräaikaisten työntekijöiden turvin. Vakituisen maahanmuutto-ohjaajan viran perustaminen nähtiin tarpeelliseksi kotouttamistyön kehittämiseksi ja kotoutumisen edistämiseksi. 

Muut kunnanhallituksen kokouksessa käsitellyt asiat löytyvät kokouksen asialistasta ja tarkastamisen jälkeen pöytäkirjasta täältä.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi