Ajankohtaista

Apr 27

Kunnanhallitus koolla 26.4.2022 

Suomussalmen kunnanhallituksen kokouksessa tiistaina 26.4.2022 käsiteltiin muun muassa kahta tuulivoimahankkeisiin liittyvää kaava-asiaa. Pyhäkylän ja Harmajapään tuulivoimayleiskaavojen kaavoitusaloitteet ja -sopimukset hyväksyttiin. Pyhäkylän itäpuolelle on suunnitteilla yhdeksän tuulivoimalaa ja Harmajapään alueelle Suomussalmen puolelle 10–15 voimalaa. Tuulivoimahankkeiden takana olevat Eolus Finland Oy ja VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy vastaavat kaavoitukseen liittyvistä kustannuksista. Harmajapään hankkeesta toteutetaan ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA). Kaavan valmistelun edetessä kuntalaisille järjestetään yleisötilaisuus ja mahdollisuus mielipiteiden antamiseen.

Kokouksessa käsiteltiin myös valtuuston 11.4.2022 kokouksessaan kunnanhallitukselle palauttama Emäjoen ylittävään kevyenliikenteen siltaan liittyvä talousarvioasia. Kunnanhallitus siirsi asian kunnan teknisille palveluille uudelleen valmisteltavaksi. Taustaa: Emäjoen ylittävän kevyenliikenteen sillan rakentamiseen saatu valtionavustus on käytettävä tämän vuoden aikana. Kunnalta vaadittava omarahoitusosuus on teräksen hinnan noustua koronan ja nyt Ukrainan sodan vuoksi kasvanut huomattavasti. Lisätalousarvio on arviolta 700 000–800 000 euroa. Alkuvuodesta tarjouskilpailun voittanut yritys on vetäytynyt hankkeesta. 

Lausunnossa valtion väyläverkon investointiohjelmasta vuosille 2023–2030 painotetaan VT5:n merkitystä Itä- ja Pohjois-Suomelle ja esitetään sen luokituksen nostoa.  Raideliikenteen osalta esitetään henkilöliikennepotentiaalin selvittämistä ja investointeja henkilöliikenteen mahdollistamiseksi Kontiomäki–Taivalkoski-välillä. 

Maahanmuutto-ohjaajan virkaan haastatteluun valittiin Jarmo Korhonen ja Tytti Matero. 

Vasemmiston ryhmän valtuustossa tekemä aloite matkaparkista eteni myös teknisten palvelujen valmisteltavaksi. 

Lue koko asialista täältä. Pöytäkirja tulee samaan paikkaan tarkastamisen jälkeen.   

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi