Ajankohtaista

Mar 30

Kunta tukee Ukrainan konfliktista kärsiviä 

Suomussalmen kunta osallistuu Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi 7 500 eurolla, eli eurolla per asukas. Asiasta päätti kunnanhallitus kokouksessaan 29.3.2022. 

Ukrainan jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi 24.2.2022, on siviiliväestön inhimillisen kärsimyksen määrä merkittävä. Ukrainassa on tuhottu infrastruktuuria, siviilejä on menehtynyt ja loukkaantunut. Arvioiden mukaan yli kolme miljoonaa ukrainalaista on lähtenyt tai lähtemässä sotaa pakoon Euroopan unionin alueelle. Avun tarve on ilmeinen. Suomalaiset kaupungit ja kunnat ovat osoittaneet tukea ukrainalaisille eri tavoin. 

Suomen Punainen Risti on aloittanut hätäapukeräyksen humanitaarisen avun toimittamiseksi Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. SPR ohjaa kerätyt varat kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa avun sitä tarvitseville. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita ja se auttaa myös kadonneiden etsinnässä. 

Muut kunnanhallituksen käsittelemät asiat löytyvät täältä, linkki avautuu uuteen välilehteen ja palveluun.  

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi